Wie kan bij ons terecht?

Volwassenen met een verstandelijke beperking en eventuele bijkomende medische, lichamelijke of zintuiglijke beperkingen. Gedrags- of psychische problemen komen eveneens voor.

De ondersteuning

Vertrekkend vanuit de interesses en mogelijkheden van de bewoners hebben de begeleiders aandacht voor een zinvolle dagbesteding en een aangename ontspanning. Hierbij bieden we de bewoners zowel in huis als erbuiten een waaier van mogelijkheden aan met een gevarieerd aanbod aan activiteiten of een aangepaste werksituatie. Zoals in elk gezin gaan zij regelmatig winkelen, op uitstap, sporten, met vakantie of zijn er feestjes.

Binnen Huis De Klink bieden we groepsgebonden ondersteuning aan. We bieden zorg op maat en houden rekening met individuele verlangens en noden. We hebben aandacht voor inspraak en zelfsturing. In de leefgroep dragen we zorg voor rust en ontspanning en trachten we een gezellige, huiselijke en warme sfeer te creëren waar iedereen zich goed voelt en zichzelf kan zijn. 
We maken gebruik van media, we organiseren belevingsgerichte activiteiten, we werken dagelijks met voeding, kweken in de serre of onze tuin eigen groenten, spelen muziek en genieten ervan. We hebben aandacht voor beweging (wandelen, dans, fitness, zwemmen en andere sporten, Special Olympics). We bouwen aan contacten met de omgeving en trachten ook zoveel als mogelijk inclusief te werken. We willen het netwerk van de bewoner versterken en samen zorg dragen.
Het begeleidersteam werkt samen met kine, ergo, logo, diëtiste, verpleegkundigen, artsen en interne ondersteunende diensten.

Wij organiseren activiteiten voor onze bewoners en ook voor volwassenen met een RTH-budget. Lees er alles over in onze folder ‘dagbesteding’.

Adres

Huis De Klink is gelegen in een rustige omgeving nabij het dorpscentrum van Diegem met diverse voorzieningen in de directe omgeving.

Huis De Klink, Groenstraat 25, 1831 Diegem

 

Contact

Maaike Verboom, maatschappelijk werkster
socialedienst.dk@klim-vzw.be
Tel. 02 711 53 68

Lindsay Cosyns, ortho-agoge
ortho.dk@klim-vzw.be
Tel. 02 711 53 67

Pieterjan Ceuppens, coördinator huis De Klink
pieterjan.ceuppens@klim-vzw.be
Tel. 02 711 53 60